Yeni kişisel web sitem yayında

22 Mart 2022

Uzun zamandır aklımda olan ama iş yoğunluğundan dolayı bir türlü yenilemeye fırsat bulamadığım kişisel web sitemi sonunda yeniledim ve blog odaklı bir yapı haline getirdim.

Neden blog?

Türkçe içeriğin yetersiz olmasından dolayı tecrübelerimi bir şekilde paylaşmak istiyordum ve bunun için YouTube, Medium gibi çeşitli mecraları düşünüyordum. Fakat dünyada da çokça örneği olduğu gibi ben de bir süre düşündükten sonra kişisel web sitem üzerinden paylaşmaya karar verdim. Bunun sebebi ise daha temiz ve daha modern bir arayüz ve teknolojiyle ilgili içerikleri paylaşmak ve ilk etapta biraz daha basit ilerlemek istemem.

Hangi teknolojiler kullanıldı?

Ön tarafta React kütüphanesi olan Next.js ve arka tarafta ise hızlı api oluşturmak için birebir olan Strapi’yi kullandım. CSS kütüphanesi olarak da Tailwind kullandım. Next.js Vercel’de barınırken Strapi ise Heroku üzerinde barınıyor. Kişisel web sitemin tüm kaynak kodlarına da GitHub üzerinden erişebilirsiniz.

Ayrıca bu web sitesi; SSR ve Static Export desteği, PWA (Progressive Web Apps) desteği, RSS altyapısı, Dark Mode, Kbar ile kolay menü erişimi sunmaktadır.

Gelecekte neler olacak?

Genel olarak JavaScript-kütüphanler de dahil- ve kişisel gelişim ile ilgili yazılar paylaşmayı planlıyorum. Ayrıca yazacağım yazıların ileride YouTube üzerinden videolarını da çekmeyi düşünüyorum.